De zitbal

Een zitbal helpt om op een effectieve en gezonde manier achter het bureau te zitten. In het verleden werd de zitbal voornamelijk gebruikt door fysiotherapeuten en sporttrainers.
Voordat we goed kunnen beschrijven wat het nut en het voordeel is van een zitbal is het belangrijk te weten wat dynamisch werken inhoud en wat u hiermee kunt bereiken.

Wat is dynamisch werken

Dynamisch werken is de juiste verhouding tussen zitten en staan. Het lichaam heeft regelmatige beweging nodig, waarbij de verhouding ongeveer moet liggen tussen 75% zitten en 25% staan. Wilt u gezonder en actiever werken, zorg dan dat de lichaamsbeweging op peil blijft. Hierbij kunt aan diverse dingen denken, zoals de trap nemen in plaats van de lift, of zorgen dat de prullenbak of het koffiezetapparaat ver van uw bureau afstaan. Maar ook de andere vraag: hoe optimaal zitten.

Manieren van zitten

Nu we een beter inzicht hebben in wat dynamisch werken inhoud komt direct de vraag naar boven, als we zitten, waar zitten we dan op? Bij dit vraagstuk komt de ergonomie naar boven. Hoe bereiken we een zithouding, waarbij we alle spieren en wervels in een juiste balans komen.

Zitbal 1 Zitbal 2

 

De meerwaarde van een zitbal

Een zitbal wordt veel gebruikt in de fysiotherapie en dan vooral om stabiliteitsoefeningen te doen. Binnen dynamisch werken is een zitbal van grote waarde, omdat de zitbal net zo comfortabel zit als een bureaustoel. Een zitbal zal de wervelkolom een positieve impuls geven en de rugspieren meer activeren, waardoor sneller de beste zithouding aangenomen zal worden.

Wij zijn de specialist

Werkdynamisch is de specialist op het gebied van dynamisch werken. Bekijk ons hele zitbal assortiment hier
Vindt u het lastig om te bepalen of de zitbal voor u de juiste meerwaarde geeft? Neem contact met ons op 085-0662340 en u ontvangt direct persoonlijk advies door een van onze experts!

De laatste zitballen bij WerkDynamisch.nl - Waar Dynamisch Werken begint!